Турмалин

Последвайте ни във Facebook

sideblock
от Blessed Admin | Публикувано в Полускъпоценни камъни | 2 коментара. | 2849 прегледа на този пост

Характеристики:

Турмалинът заземява духовната енергия, оформя предпазен така наречен „щит” около тялото, като същевременно прочиства и балансира всички чакри. Този камък насочва към причините за трудности и в правилната посока при разрешаването им. Турмалинът пречиства аурата от блокажи и отблъсква негативната енергия. Чрез него можем да върнем баланса в тялото. В духовен план турмалинът ни помага да се вгледаме в себе си в дълбочина и да разберем собственото си Аз, да се отърсим от страха и да сме по-уверени. Този камък е мощен духовен лечител – променя негативните мисли и нагласи в позитивни като внася ред и уравновесеност. Физически освобождава напрежението в костите и особено силно въздейства при гръбначни изкривявания. В емоционален план някой видове турмалин са благоприятни при смущения на емоционално ниво, също засилват сексуалността. Балансират мъжката и женската енергия.

Цветовете на турмалинът варират от безцветен или черен, кафяв, розов, виолетов, син, синьо зелен, зелен до жълтеникав, като съществуват и многоцветни (полихромни) турмалини. Находища има в САЩ, Бразилия, Австралия, Италия, Афганистан, Шри Ланка.

Как да присъства в ежедневието:

Носете турмалин като бижу за баланс на тялото ви. Поставен в дома прогонва негативни енергии.

Лечебни свойства:

Добър лечител на духовно ниво, премахва блокажи и повишава цялостно енергията в тялото. Всяка разновидност на турмалина има своите конкретни лечебни свойства и характеристики. Безцветният турмалин отваря коронната чакра. Многоцветния турмалин заради богатото си цветово обагряне допринася за синхронизиране на тяло, дух, душа и съзнание. Розовият турмалин се характеризира с качеството си на афродизиак и привлича любовта и в материален, и в духовен план. Помага за споделяне на физическото удоволствие. Лилавият турмалин насърчава отдаването и любовните стремежи. Зеленият турмалин създава баланс и радост от живота. Черният турмалин дава енергия на тялото за повишаване на физическите ни способности като същевременно премахва стреса и напрежението от ежедневието. Кафявият е заземяващ камък и пречиства аурата и ни кара да се чувстваме комфортно сред  хора. Повишава творческите способности у човека и е благоприятен при семейни проблеми. Червеният турмалин подсилва способността за задържане, задълбочаване и отдаденост в любовта. Лекува сърцето, влияе положително на храносмилателната и продуктивната система, възстановява вените. Зеленорозовият турмалин (наричан още динен турмалин) действа свръхактивно на сърдечната чакра и по този начин влияе за повишаване на самооценката, насърчава към любов и отдаденост, нежност и приятелство. Облекчава депресията и страха, повишава чувството за вътрешна сигурност. Този турмалин е благоприятен за взаимоотношенията и създава усещане за радост от живота. Жълтият турмалин стимулира слънчевия сплит, повишава цялостно силата, духовно насочва в правилната посока, подпомага бизнеса.

Турмалинът и зодиакалните знаци:

Камъните на зодиакалния знак заземяват и засилват божествената енергия. Всеки от дванайсетте зодиакални знака има съответстващи кристали.

Турмалинът е подходящ за носене и присъствие в ежедневието при зодиакалните знаци Овен, Телец, Близнаци, Лъв, Везни, Скорпион, Козирог.

Виж гривни с турмалин

Виж обеци с турмалин

Коментари (2)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Blessed GT LTD © 2014 | All rights reserved!