Сапфир

Последвайте ни във Facebook

sideblock
от Blessed Admin | Публикувано в Скъпоценни камъни | Все още няма коментари. | 3215 прегледа на този пост

Характеристики:

Сапфирът е известен като камъкът на мъдростта, като всяка цветова разновидност носи различна мъдрост. Този камък успокоява ума, фокусира го и го освобождава от напрежението и негативните мисли. Като дава покой на разума, сапфирът действа балансиращо и създава цялостно равновесие - физическо, душевно и ментално. Премахва депресия, духовни смущения, стимулира мисловната дейност и концентрацията. Камъкът привлича просперитета в живота ни и свързаните с него дарове и придобивки.  Положен на гърлото, сапфирът премахва гнева.

Цветовете на сапфирът са от син в различните му нюанси до безцветен, розов, оранжев, жълт, зелен, виолетов и дори черен. Находища има в Чехия, Бразилия, Мианмар, Кения, Индия, Австралия, Шри Ланка.

Ето и някой свойства според специфичния цвят на сапфира:

Син сапфир – това е търсачът на духовната истина, свързан с любовта и чистотата. Използва се за преобразуване на негативни енергии, за лечение на чакрите, отваря и лекува гърлената чакра, благоприятно влияние има и върху щитовидната жлеза.

Черен сапфир – предпазва и подобрява концентрацията. Подсилва увереността и интуицията. Помага при търсене и запазване на работа.

Зелен сапфир – подпомага спомените от сънища, стимулира сърдечната чакра, засилва съчувствието и разбирането на различните от нас и техните слаби и силни страни. Стимулира доверието към хората.

Розов сапфир – действа като магнит за привличане на всичко в живота, от което изпитвате и имате нужда. Премахва емоционалните блокажи и учи към изразяване на чувства и емоции.

Лилав сапфир – пробужда, изключително ефективен при неуравновесени и емоционално нестабилни хора.

Кралски сапфир – елиминира негативните енергии и стимулира към духовно израстване. Учи за поемане на отговорност за мисли и чувства.

Звезден сапфир – съдържа в себе си звездовидно образувание с пет върха. Този камък е рядък, разгръща интуицията и балансира мислите.

Бял сапфир – с изключително чиста енергия, защитен камък, премахва препятствията при духовно израстване. Много подходящ за разгръщане на пълния потенциал.

Жълт сапфир – привлича богатството към дома. Ако се носи като бижу да е в допир с кожата. Стимулира интелекта.

Как да присъства в ежедневието:

Под формата на бижу, желателно е в допир с тялото или на пръста.

Лечебни свойства:

Сапфирът регулира функциите на жлезите, премахва отрови и стрес от организма, лекува очите. Помага при силно кръвотечение или отравяне на кръвта, заздравява вените и тяхната еластичтност.

Сапфирът и зодиакалните знаци:

Камъните на зодиакалния знак заземяват и засилват божествената енергия. Всеки от дванайсетте зодиакални знака има съответстващи кристали.

Сапфирът е подходящ за носене и присъствие в ежедневието при зодиакалните знаци Телец, Близнаци, Дева, Везни.

Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Blessed GT LTD © 2014 | All rights reserved!