Рубин

Последвайте ни във Facebook

sideblock
от Blessed Admin | Публикувано в Скъпоценни камъни | Все още няма коментари. | 494 прегледа на този пост

Характеристики:

Рубинът е един от камъните на изобилието, желан и любим на много жени! И не напразно – той помага за задържането на богатство и страст, дава жизненост в ежедневието и е отличен за енергията в тялото. Зарежда и уравновесява, събужда страстта към живота, но никога със саморазрушитерна сила. Подобрява и стимулира мотивацията и действията към реалистични цели. Рубинът стимулира сърдечната чакра и балансира сърцето. Той ни дава сили да търсим и откриваме пълноценното щастието в живота. Много силен щит срещу енергийни „вампири” и психични външни атаки. На психологическо ниво рубинът спира гнева, преобразува енергията на гнева в положителна и премахва всички отрицателни мисли, чувства и събития от вашия път. Подпомага лидерството. На ментално ниво камъкът води до положителни нагласи и засилва решителността, изостря умствените способности и концентрацията. В емоционален план рубинът успокоява хиперактивността, повишава цялостно силите и устойчивостта в организма, преодолява умората.

Цветът на рубина е червен с различни нюанси и оттенъци според чистотата и качеството на камъка. Находища има в Индия, Мадагаскар, Шри Ланка, Камбоджа, Кения, Мексико и Русия.

 

Как да присъства в ежедневието:

Изключително ценен и обичан от бижутерите, рубин да се носи под формата на бижу на пръста, до сърцето или лакътя.  

Лечебни свойства:

Рубинът действа изключително благоприятно на сърцето и кръвоносната система, стимулира надбъбречните жлези, бъбреците, репродуктивните органи и гръбначния стълб. Камъкът изкарва всички токсини от тялото, кръвта и лимфата.

Рубинът и зодиакалните знаци:

Камъните на зодиакалния знак заземяват и засилват божествената енергия. Всеки от дванайсетте зодиакални знака има съответстващи кристали.

Рубинът е подходящ за носене и присъствие в ежедневието при зодиакалните знаци Овен, Рак, Лъв, Скорпион, Стрелец, Козирог.

Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Blessed GT LTD © 2014 | All rights reserved!