Програмиране и посвещаване на кристали

Последвайте ни във Facebook

sideblock
от Blessed Admin | Публикувано в Общи | 1 коментара. | 988 прегледа на този пост

Програмирането и посвещаването на скъпоценни камъни и кристали е прост процес, с който подавате насоки на камъка за какво бихте желали да използвате енергията му и как да ви служи. След като изберете своя скъпоценнен камък или кристал, първо трябва да го очистите от натрупана чужда енергия, за да възвърне пълната сила на своите енергийни способности. Как се извършва самото очистване можете да откриете тук.

Едва след очистване на кристалът може да се премине към програмиране и посвещаване. Вземете камъкът в ръка или го докоснете (ако е твърде голям) и почувствайте неговата енергия. При току що очистените камъни енергията, която камъкът излъчва ще бъде изключително силна и осезаема. Когато доловите тази енергия, усетите нейната сила и оцените влиянието й, поискайте мислено да се свържете с „девата” или живото присъствие на кристала или камъка. Макар да не са одушевени, кристалите са живи и „девата” на този камък е енергията на жизнената сила на камъка. Помнете, че всяко живо нещо, включително скъпоценните и полускъпоценните камъни и кристали, е част от Богинята, а камъните са част от Земята. Щом сметнете, че сте почувствали каквото можете от енергията, помислете за какво желаете да ви служи енергията на камъка. Можете да го използвате за лечение – да лекувате себе си или други хора, да ви помогне при депресия, безсъние или други здравословни проблеми, за балансиране на собствената ви енергия или за предпазване на енергията ви от външни влияния. След като сте взели решение как ще ви служи кристала, мислено го попитайте дали ще действа с енергията си по желания от вас начин. Звучи странно, но ще добиете известна представа за положителен или отрицателен отговор. Енергията на кристала може да се засили осезаемо, ако отговорът е "да", или като че ли да изчезне, ако отговорът е "не". Ако камъкът приеме вашето намерение, заявете мислено "Така да бъде". С това заявяване вие просто "програмирате" камъка, все едно е компютър. Жизнената сила или „девата” или Богинята в камъка притежава свой собствен интелект, съзнание, което е довело при вас точно този скъпоценен камък или кристал. Мислено благодарете на камъка, че е влязъл в живота ви и ви дарява с енергията си.

Ако пожелаете да промените програмирането на някой кристал или скъпоценен камък, първо го очистете щателно в морска сол по-дълго от обичайното. После повторете горния програмиращ процес. Кажете на енергията на камъка, че искате да промените функцията му и целите, за които да ви служи. Препрограмирайте го за вашите нови цели и нужди. Камъкът ще запази програмирането си, докато вие или някой друг не реши да го промени. Ако подарявате вече програмиран камък или кристал на друг човек, препрограмирането трябва да се извърши от новия му притежател, за да служи на неговите нужди.

Щом камъкът е програмиран, трябва да защитите енергията му от външно вмешателство. Скъпоценните камъни и кристалите разпръскват негативната енергия, но понякога се случва тя да полепне по тях за известно време. В този случай камъкът може да загуби своята сила, възможно е дори да предава полепналата по него негативна енергия на човека, който го ползва в момента. Ако това се случи, то обикновено е временно - скъпоценните камъни и кристали не задържат негативността - но е най-добре да предотвратите полепването на отрицателната енергия. Този процес се нарича "посвещаване". До този етап се стига единствено ако се премине през очистване и след това програмиране на камъка или кристала. Щом програмирате вашия очистен камък, можете да пристъпите към посвещаване.

Най-простият метод е да вземете камъка в ръка или да го догоснете (ако е по-голям) и да почувствате неговата енергия и жизнена сила. Заявете ясно наум: "Чрез този кристал може да работи само най-положителната висша енергия." Съсредоточете се върху това намерение за известно време, после прекратете мислено с думите "Така да бъде". Камъкът вече е посветен и готов да излъчва и отдава положителната си енергия за поставените от вас цели при програмирането.

Друг метод за посвещаване е ако имате обособен кът (олтар за медитация или посветен на Богинята), е да проведете програмирането и посвещаването пред него и призовете закрилата на четирите посоки и четирите елемента върху камъка. Можете да направите това като използвате свещ за Огън/юг, купа сладка или солена вода за Вода/запад, благовонна пръчица за Въздух/изток и прозрачен планински кристал за Земя/север. Във всяка посока заявете: "Посвещавам този камък на закрилата на посоката север (после на юг, изток, запад)." На север допрете вашия камък до планинския кристал, на юг го прокарайте бързо над пламъка на свещта, на изток през благовонния дим, а на запад го потопете в купата или го поръсете с няколко капки вода. Този метод на посвещаване изисква определена концентрация и вглъбяване при извършването на всяка от стъпките.

Смисълът от програмирането на кристалите и скъпоценните камъни е да фокусирате тяхната сила върху нещо, което ви е необходимо, като увеличавате намерението на камъка чрез вашето собствено. Смисълът от посвещаването на камъка е да го предпазите от негативни вмешателства и външни енергии. Така програмираният и посветен скъпоценен камък или кристал става много по-мощен и силен.

Коментари (1)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Blessed GT LTD © 2014 | All rights reserved!