Очистване на кристали

Последвайте ни във Facebook

sideblock
от Blessed Admin | Публикувано в Общи | 2 коментара. | 1134 прегледа на този пост

Да очистите камък или кристал означава да го пречистите от поетата чужда енергия, била тя ваша или на други хора. Камъните попиват енергия от всеки, който ги държи, а кварцовите кристали и повечето скъпоценни камъни лекуват болката, като я поемат в себе си. Ако тези нежелани енергии бъдат оставени в камъка, той постепенно ще се очисти сам, но междувременно лечебните му способности ще бъдат значително по-слаби. Силно претоварените камъни понякога се саморазрушават, разбиват, падат или се изгубват. Неочистените камъни могат да предадат чуждата болка на следващия човек, който ги вземе в ръка. Колкото по-чиста е енергията на лечебния камък, толкова по-полезен е той. Хората, които боравят със скъпоценни камъни, често не позволяват други да пипат кристалите им именно заради запазването на енергийните им свойства. Скъпоценните камъни са лечебни инструменти и ако човек страда – бил той собственикът или някой друг - камъкът ще му помогне. Камъните, които се използват за лечение са специално предназначени да попият нечия болка. Същото правят и скъпоценните камъни и кристалите, носени като накит, изложени в стаята или използвани по друг начин. Всяка поета от камъка болка или негативна енергия може лесно да се очисти, а в повечето случаи камъкът я е поел от притежателя си. Кристалите и лечебните скъпоценни камъни трябва да се очистват непосредствено след закупуване. Освен това ако се използват за лечение трябва да се пречистват след всеки лечебен сеанс, след носене на накита, след носене на камъка в джоба или след като сте спали с камъка под възглавницата. Скъпоценните камъни и кристалите, които стоят в стаята, също трябва редовно да се пречистват, особено при болест или емоционален стрес. Активно използваните камъни е добре да се очистват всеки ден, а останалите веднъж седмично.

Пречистване на бижута от скъпоценни камъни и кристали:

Важно е да знаете, че очистването на бижута от скъпоценни камъни и кристали се извършва като ги изложите на слънчева или лунна светлина. Силното слънце очиства камъните чудесно за около един час, но се отразява разрушително на някои цветни кристали, които могат да избледнеят. Розовите и лилавите камъни като аметист, аметрин, розов кварц, кунцит и флуорит бързо избледняват на слънце. Същото се получава с някои светлосини кристали, като целестит и аквамарин, както и с по-тъмния опушен кварц. Камъните могат да се оставят навън на лунна светлина при пълнолуние. Тогава няма опасност от обезцветяване, но очистването е по-бавно.

Друг вариант за очистване на бижута от камъни и кристали е да използвате суха сол. Използвайте морска, а не трапезна сол, тъй като последната съдържа алуминий и различни химикали. Но се подгответе за потъмняване на металните обкови и елементи на бижутата. Така че след очистването трябва да ги полирате. Възможно е и да не върнете първоначалния вид на метала. Този метод не е ефикасен при неопределен състав на металните елементи на повечето бижута от камъни и кристали.

Известен и много използван начин за очистване на бижута от скъпоценни камъни и кристали е под пирамида. Пирамидата може да е направена от стъкло, мед, пластмаса или картон, важното е пропорциите й да са правилни. Пирамидите очистват камъните по-бавно от морската сол, но не разяждат металните елементи и не променят цвета им, не водят до обезцветяване на камъните, както пряката слънчева светлина. Повечето камъни се очистват за една нощ под пирамидата, а при ежедневно използваните е необходимо малко повече време.

Пречистване на скъпоценни камъни и кристали използвани за лечение и масаж:

Най-слабо ефективният метод за пречистване е камъните да се прокарат под течаща студена вода. Винаги ползвайте студена вода, тъй като някои кристали се натрошават от досега с топлината, като ги оставяйте под водната струя за няколко минути. Ако камъкът има връх, както е при планинския кристал, той трябва да сочи към канала, докато водата го облива. Не пречиствайте камъните от вида на хаулита под течаща вода - минералът ще се разтвори.

Най-общоприетото и вероятно най-силното средство за очистване на кристали е солта. Препоръчва се за първоначалното очистване на нови лечебни камъни и за моментите, когато камъкът е претоварен с негативна енергия или болка. Солта може да се използва разтворена във вода или в чист вид. За да приготвите солена вода, смесете в стъклена чаша или керамична купа една супена лъжица сол със студена вода. Не използвайте пластмасови или метални съдове. Поставете камъните, които искате да очистите, в разтвора и ги оставете да престоят няколко часа или цялата нощ. Силно претоварените камъни изискват по-дълго изкисване. Ако искате да използвате солта в сух вид, сипете морска сол в стъклена чаша или керамичен съд и заровете камъните в нея. Оставете ги да престоят така няколко часа или цяла нощ. Най-деликатният начин за очистване на кристалите и камъните със солена вода е да ги изплакнете директно в морето.

Камъните могат да се заравят в земята и да се оставят там известно време, което се отразява много добре при претоварените лечебни инструменти. Оставете камъните в земята за един пълен лунен цикъл, от новолуние до новолуние, за да постигнете пълно очистване. Някои камъни се пречистват за по-кратък срок, примерно три дни, докато на други им трябва повече от месец. Използвайте този метод за камъни, които дълго време са абсорбирали сериозна негативност или болка.

Кристалите и скъпоценните камъни могат да се пречистват и с помощта на различни билки. Билките се ползват в изсушен вид или се изгарят като благовоние. Камъните могат да се заравят в изсушени билки като розов цвят, градински чай, кедрови листа или тамян. Процесът е подобен на използването на морска сол. Пречистването с розов цвят трае по-дълго, но зарежда камъните и кристалите с прекрасна нежна енергия. Розовият кварц и кунцитът придобиват несравними свойства след очистване с розов цвят. Изсушеният градински чай и кедровият лист са по-силни растения, така че пречистването с тях е ефективно, но все пак отнема повече време отколкото с морска сол. Когато билките се изгарят и скъпоценните камъни се прекарват през техния дим, процесът се нарича опушване. Опушването и окадяването с градински чай или кедър е много ефективен начин за очистване и пречистване на кристали и лечебни камъни. Самото окадяване е много добър метод за енергийно очистване и самолечение.

За да лекуват и влияят на човешката енергия, камъните трябва да могат да предават своята най-висша и позитивна вибрация, което е възможно само с очистени камъни. Нито един скъпоценен камък или кристал не работи ефективно като лечебен инструмент, ако енергията му не се поддържа чиста. Пречиствайте редовно или след всяко използване - така камъкът ще продължи да бъде позитивен лечител за Вас!

Коментари (2)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Blessed GT LTD © 2014 | All rights reserved!