Тенденции в бижутата за 2015

Последвайте ни във Facebook

sideblock
от Blessed Admin | Публикувано в Тенденции, Общи | 1 коментара. | 2113 прегледа на този пост

Следите ли модните тенденции? Подготовката за предстоящия нов сезон е в разгара си и вече се очертават новости в бижутата за 2015 година. Представените нови колекции на модните диктатори в Париж, Милано, Лондон и Ню Йорк за сезон Пролет-Лято 2015 са впечатляващи! На фокус са единични или асиметрични обеци, големи и богато декорирани гривни, масивни колиета с множество индивидуални висулки или наистина огромни и обсипани с множество разноцветни кристали, като всички са подходящи за различна визия и стил.

Големият размер при обеците все още е актуален и не бихте сбъркали при избора си, но се очертава ясна тенденция да се носят единични или различни (асиметрични) обеци. Единичната обеца трябва да бъде максимално голяма или много дълга, с единичен голям акцент в нея или множество малки, различни по вид висулки и декорации. Отново са актуални синджирите във всякакви дебелини и дължини. Силен акцент през този сезон са металните елементи (най-вече кръстове и „парички”) като част от бижуто. При асиметричните характерното е, че двете обеци са сходни като стил, но с различна големина и подредба на елементите за лявата и дясната обеца. Друг често срещан вариант е еднакви обеци, но в два различни цвята. Смело можем да кажем, че тези две вариации при избопа на обеци се очертават като най-силната тенденция през новия сезон.

При колиетата се наблюдава завръщане към природата. Колиетата са масивни, груби и съдържат минимално обработени естествени камъни. Тук също се забелязва тенденция за асиметрия и неправилни геометрични форми. Завръща се модата на двойните колиета съставени от къса и дълга част, като късата може да бъде подобна на дългата или представлява единичен твърд метален елемент (колие тип choke). Също както при обеците се наблюдава употребата на много и различни висулки от метал и полускъпоценни камъни. За любителите на изчистените и минималистични бижута се наблюдава завръщане към класическото синджирче с кръст или метална „паричка”. При бижутата от полускъпоценни камъни освен употребата на необработени късове камък се наблюдава и засилена употреба на плавна градация в размера от ситни към едри камъни.

Гривните през 2015 са големи, многопластови и богато декорирани. На фокус са също и твърдите метални гривни с отворен край. Както и при колиетата се наблюдава тенденция за употреба на едри и почти необработени камъни съчетани с метални елементи или монтирани на твърда метална основа. Висулките при гривните са задължителни – използват се метални елементи, кристали и естествени камъни. Масивните гривни носени точно под или над лакътя са идеален вариант да „облечете” голите ръце при тоалети без ръкав. Отново са актуални етно акцентите като се набляга на африкански и арабски мотиви. За летният сезон са актуални многоцветните бижута, докато през пролетта се залага на масивна гривна в цвета на тоалета.

Не се страхувайте да експериментирате – бъдете винаги модни, индивидуални и различни! 

Коментари (1)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Blessed GT LTD © 2014 | All rights reserved!