Изумруд (Смарагд)

Последвайте ни във Facebook

sideblock
от Blessed Admin | Публикувано в Скъпоценни камъни | Все още няма коментари. | 4123 прегледа на този пост

Характеристики:

Изумрудът, известен и като смарагд, е камък на вдъхновението и безкрайното спокойствие. Той е изключително силен и стабилизира живота ви цялостно, а също е известен и като камък на успешната любов. Носи семейно щастие и лоялност, усилва съдружието и разбирателството, доверието и безусловната любов между партньорите. Промяната в цвета му се възприема като нарушение на лоялността на партньора ви. Присъствието на този камък в ежедневието ще ви осигури равновесие на физическо, емоционално и ментално ниво. Премахва негативността и уравновесява, стимулира мъдростта. За изумрудът се смята, че предпазва от магии и злини, от злоба. Твърди се, че предсказва и бъдещето. На психологично ниво дава сили за справяне с препятствия и неблагополучия в живота, усилва жаждата да се наслаждавате на живота. Този камък засилва паметта и цялостно разширява възприятията за света.

Цветът на изумруда (смарагда) е зелен в различна наситеност според чистотата и качеството му. Находища има в Индия, Зимбабве, Танзания, Бразилия, Египет, Австрия.

 

 

Как да присъства в ежедневието:

Като бижу да се носи на кутрето или безименния пръст, над сърцето или на дясната ръка – но не постоянно, има вероятност да засили негативните емоции!

Лечебни свойства:

Изумрудът помага на белите дробове, сърцето, гръбначния стълб, мускулите, облекчава болки в очите, влияе на синусите, детоксикира червия дроб. Облекчава също ревматизъм, използва се при натравяния. Носен около врата може да повлияе на епилепсията, както и при злокачествени заболявания.

Изумрудът и зодиакалните знаци:

Камъните на зодиакалния знак заземяват и засилват божествената енергия. Всеки от дванайсетте зодиакални знака има съответстващи кристали.

Изумрудът е подходящ за носене и присъствие в ежедневието при зодиакалните знаци Телец, Рак, Лъв, Везни, Скорпион.

Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Blessed GT LTD © 2014 | All rights reserved!