Хематит

Последвайте ни във Facebook

sideblock
от Blessed Admin | Публикувано в Полускъпоценни камъни | Все още няма коментари. | 883 прегледа на този пост

Характеристики:

Хематитът е особено ефективен за заземяване и защита, хармонизира разума, тялото и душата. Този камък притежава в голяма степен енергията на ян и уравновесява енергиите на ин. Той разсейва негативната енергия и предпазва от навлизане на тази енергия в аурата, като възстановява хармонията в тялото. 

На психологично ниво хематитът дава твърдост, подобрява самооценката и способностите за оцеляване, усилва волята и отговорността. Премахва самоограниченията и помага за преодоляване на пристрастия. Хематитът насочва вниманието към движещите живота неизпълнени желания. Влияе на постоянния глад, пушенето и всякаква форма на пристрастяване, подпомага към примиряване с грешките и за това как да ги приемаме - като натрупан опит, а не като нещастия. В ментално отношение камъкът стимулира концентрацията и фокусирането. Засилва паметта, помага за уреждане на проблеми от всякакъв характер. На физическо ниво хематитът притежава силна връзка с кръвта. Възстановява, укрепва, регулира кръвното налягане.

Цветово хематитът се среща от червен до черен. Обработеният хематит е със специфимен метален цвят. Находища има в Италия, Великобритания, Швеция, Канада, Швейцария.

Как да присъства в ежедневието:

Вграждан в бижу хематитът е много ефектен и действа на гръбначния стълб. Разположен в дома той има силно действие за лечение и успокоение, но не трябва да се използва при възпаления или за дълъг период от време.

Лечебни свойства:

Хематитът помага при проблеми с кръвообръщението и анелия. Поддържа бъбреците при пречистването на кръвка и възстановява тъканите. Хематитът стимулира усвояването на желязо и образуването на кръвни телца. Влияе благоприятно при схващания на крайниците, безсъние и безпокойство, при възстановяване на фрактури и изкривявания на гръбначния стълб.

Хематитът и зодиакалните знаци:

Камъните на зодиакалния знак заземяват и засилват божествената енергия. Всеки от дванайсетте зодиакални знака има съответстващи кристали.

Хематитът е подходящ за носене и присъствие в ежедневието при зодиакалните знаци Овен, Скорпион, Водолей.

Виж гривни с хематит

Виж обеци с хематит

Виж колиета с хематит

Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Blessed GT LTD © 2014 | All rights reserved!