Цитрин

Последвайте ни във Facebook

sideblock
от Blessed Admin | Публикувано в Полускъпоценни камъни | Все още няма коментари. | 2545 прегледа на този пост

Характеристики:

Цитринът е от малкото камъни на благополучието и богатството. Спомага за привличане и опазване на богатство и просперитет, успехи и привлича доброто в живота ни. Цитринът носи силата на слънцето и е силно средство за очистване и възстановяване. Силно действащ камък, който зарежда с енергия и креативност. Един от малкото кристали, който няма нужда от пречистване на енергията си. Цитринът зарежда с енергия на всяко ниво. Способен да пречиства чакрите, този камък се счита за защитник на аурата и предпазва и предупреждава за негативни енергии и намеси от околната среда. Психологически цитринът повишава себеуважението и увереността, укрепва и повишава мотивацията, активира креативността. Развива позитивно отношение у притежателя си да гледа на живота с оптимизъм. Камъкът повишава радостта от нови преживявания. Ментално цитринът увеличава концентрацията, събужда разума и е добър начин да избягате от депресия. Премахва страхове и непреодолими фобии като повишава вътрешното спокойствие. Емоционално камъкът подпомага да усетим радостта в живота ни, понижава влиянието на отрицателни черти и навици, спира гневни чувства. Цялостно допринася за постигането на емоционално равновесие. Физически цитринът ни набавя допълнителна енергия и ни предпазва от вредните влияния на околната среда.

Цветът на цитрина варира от лимонено жълт през златисто оранжев до златисто кафяв. Находища на цитрин има в Бразилия, CАЩ, Великобритания, Русия, Франция, Мадагаскар.

Как да присъства в ежедневието:

Носенето на цитрин като бижу подпомага преодоляването на трудности при изразяване на мисли. Да се носи в контакт с кожата – подходящ за всякакви бижута, от пръстени, колиета до обеци и гривни. Поставен в дома за богатство и просперитет – да се постави в най-отдалечения ляв ъгъл спрямо входната врата на жилището или конкретна стая от него. Влияе се от слънчевата светлина – цветът му избледнява.

Лечебни свойства:

Цитринът е отличен камък за зареждане с енергия, стимулира панкреаса, храносмилането и далака. Подпомага нормалното протичане на циркулация на кръвта и чисти токсини, подобрява зрението при проблеми, също и забавя действието на инфекции в бъбреците, балансира щитовидната жлеза. Цитринът лекува запек и премахва целулит.

Цитринът и зодиакалните знаци:

Камъните на зодиакалния знак заземяват и засилват божествената енергия. Всеки от дванайсетте зодиакални знака има съответстващи кристали.

Цитринът е подходящ за носене и присъствие в ежедневието при зодиакалните знаци Овен, Близнаци, Лъв, Дева.

Виж гривни с цитрин

Виж обеци с цитрин

Виж колиета с цитрин

Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Blessed GT LTD © 2014 | All rights reserved!