Ахат

Последвайте ни във Facebook

sideblock
от Blessed Admin | Публикувано в Полускъпоценни камъни | Все още няма коментари. | 1257 прегледа на този пост

Характеристики:

Ахатът е заземяващ камък, водещ до емоционално, физическо и интелектуално равновесие. Той спомага за централизиране и стабилизиране на физическата енергия. Ахатът притежава силата да хармонизира ин и ян – положителните и отрицателните сили, които задържат вселената на мястото. Облекчаващ и успокояващ, камъкът работи бавно, но притежава огромна сила. Психологически ахатът спомага за възприемането на собствената личност. Подпомага себеанализа и възприемането, както и самоувереността. Ментално засилва концентрацията, възприятието и аналитичните способности и води до практически решения. Любовта на ахата към правдата дава сили да се кажат истини. Безцветните кристали стимулират спомените. В емоционално отношение с помощта на ахат се преодоляват негативизъм, горчивина, вътрешен гняв. Ахатът насърчава към любов и ново начало. Подходящ и полезен при всякакви емоционални травми, дава чувство за сигурност и безопасност, премахва вътрешното напрежение. В духовен план ахатът издига съзнанието, насърчава тихия размисъл и осмислянето на житейския опит и води до духовен растеж и вътрешна стабилност.

Ахатът е познат със своето цветово разнообразие – от безцветен или млечно бял преминава през син, зелен, розов, червен, кафяв, сив до черен. Находища има в САЩ, Индия, Мароко, Бразилия, Африка и Чешка Република.

Как да присъства в ежедневието:

Носен като бижу ахатът ще ви зареди с положителна енергия, ще се чувствате уравновесени и спокойни. Поставен в дома ще създава хармония и спокойствие.

Лечебни свойства:

Ахатът стабилизира аурата, елиминира и преобразува негативната енергия. Пречистващият му ефект е силен както на физическо, така и на емоционално равнище. Поставен над сърцето, ахатът лекува емоционалното неразположение, което пречи да изразяваме и изпитваме любов. Положен на корема, стимулира храносмилателната система и предотвратява гастрит. Камъкът лекува очите, стомаха и матката, прочиства лимфната система и панкреаса, укрепва кръвоносните съдове. Спомага и за кожни проблеми.

Ахатът и зодиакалните знаци:

Камъните на зодиакалния знак заземяват и засилват божествената енергия. Всеки от дванайсетте зодиакални знака има съответстващи кристали.

Ахатът е подходящ за носене и присъствие в ежедневието при зодиакалните знаци Близнаци, Рак, Дева, Стрелец, Риби.

Виж гривни с ахат

Виж обеци с ахат

Ниж колиета с ахат

Коментари (0)

Напишете коментар

Вашето име:


Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода за сигурност от картинката:
Вашият коментар: Note: HTML не е преведен!
Blessed GT LTD © 2014 | All rights reserved!